RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stepstone leder opp

Oslo Børs kan vise til en bred opptur torsdag. Dagens vinner er Stepstone, som stiger på gode salgstall.

Torsdag endte hovedindeksen opp 0,47 prosent til 235,06 poeng, det til tross for skuffende arbeidsledighetstall fra USA.

Antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd i USA spratt den siste uken overraskende i været, til det høyeste nivået siden september.

Den siste ukens tall er det høyeste siden september, og det var den største økningen i ledige på en enkelt uke på tre år.

Det hindret ikke at Oslo Børs i å gå i pluss, og dagens vinner er uten tvil Stepstone. Nettrekrutteringsselskapet melder om salget i fjerde kvartal for første gang overgår driftskostnadene. Dette er utvilsomt en milepæl for selskapet, som siden starten har tapt store summer.

Det betyr ikke at Stepstones regnskap for fjerde kvartal vil vise et positivt driftsresultat.

Investor relations-ansvarlig Bob Gregory i Stepstone bekrefter at det man refererer til i dagen melding (Sales) er innsalg, som i den fasen Stepstone er i, vil være høyere enn det som bokføres som driftsinntekter i kvartalet.

- Hvis du spør meg om vi hadde et positivt driftsresultat, så er svaret nei, sier Gregory til TV 2 Nettavisen.

Stepstone-aksjen endte opp 16,15 prosent til 6,04 kroner.

Også dagens andre vinner, Belships, steg på nyheter. Aksjen er opp 12 prosent til 14 kroner etter det ble kjent at finansmannen Arne Fredly har kjøpt seg inn i rederiet. I tillegg ser det ut til at tørrbulkratene nå snur oppover.

Også Frontline stiger på bedrede bulkrater. Det er storbulkratene som ser ut til å ha stabilisert seg, og Fredriksen-selskapet er med og drar børsen opp. Aksjen steg 1,48 prosent til 275 kroner.

Fallende oljepriser til tross, Statoil klatrer 1,10 prosent i dag og ender på 92,25 kroner. Oslo Børs andre oljelokomotiv, Norsk Hydro, faller derimot 0,43 prosent.

Synkende priser på aluminium kan være årsaken, og lavere gjødselpriser gjør at også Yara faller denne torsdagen; ned 0,67 prosent til 74 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere