RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk krone gir rentefall

Den sterke kronestyrkelsen det siste døgnet gjør markedet mer usikre på hva Norges Bank vil gjøre med renta. I dag faller markedsrentene.

Korte renter trekker ned onsdag etter at kronen har styrket seg markert mot både euro og dollar.

- De korte renten er ned 3 til 4 punkter og det er den sterke kronen som styrer dette. Personlig trodde jeg effekten skulle bli større fordi en sterkere krone slår direkte inn på importveid inflasjon. Skulle kronen h olde seg på dette nivået, eller gå enda sterkere, så tyder dette på at man vil få en "undershooting" av inflasjonsmålet, og da skulle man tro at man etter hvert begynte å spekulere i nye kutt, sier en obligasjonsmegler til TDN Finans.

Krona styrket seg markert mot både euro og dollar tirsdag ettermiddag, og tendensen fortsetter i dag. Analytikere TV 2 Nettavisen har snakket med tidligere, har påpekt at en vesentlig sterkere krone kan presse fram et nytt rentekutt fra sentralbanksjef Svein Gjedrem.

Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea har blinket ut et nivå på mellom 7,80 og 7,90 kroner mot euroen som kritisk for Norges Banks videre rentevurdering.

"Skulle trenden i retning av sterkere krone fortsette kan stemningen i rentemarkedet snu. Spørsmålet blir ikke lenger når første renteøkning kommer, men om og når kuttet kommer", skriver Nordea Markets i sin morgenrapport onsdag.

I løpet av tirsdag ettermiddag gjorde krona et nytt byks, og eurokursen falt fra 8,16 til 8,07 kroner. Dollarkursen falt samtidig fra 7,11 til 7,06 kroner.

Følg renteutviklingen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere