RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke tall fra DnB

Sist oppdatert:
DnB leverer tall langt over forventningene i tredje kvartal. Resultatet før skatt endte på 1,1 milliarder kroner, en solid vekst siden i fjor.

Analytikerne ventet på forhånd et resultat før skatt på 848 millioner kroner, ifølge estimater TDN Finans har hentet inn.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor har resultatet økt med hele 45 prosent. DnB hadde i tredje kvartal tap på 177 millioner kroner, mot ventet 347 millioner kroner.

Inntektene i bankgiganten steg 17 prosent, fra 2.888 millioner kroner i fjor, til 3.371 millioner i år.

- Resultatet for tredje kvartal viser at vår bredde er vår styrke. Resultatet er preget av sterk fremgang i andre driftsinntekter samt kostnadskontroll. Tapene er på et akseptabelt nivå. Vi har styrt kredittveksten mot de beste kredittene og lagt vekt på kvalitet i porteføljene. Arbeidet med nybygging av utsatte engasjementer hadde god effekt i tredje kvartal, sier konsernsjef Svein Aaser i en pressemelding.

Aaser påpeker at alle forretningsområdene viste resultatfremgang i tredje kvartal, sammenliknet med samme kvartal året før.

Arbeidet med forberedelsene til fusjonen med Gjensidige NOR går som planlagt, og videre fremdrift er avhengig av myndighetenes godkjennelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere