RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkere krone før rentemøte

Sist oppdatert:
Krona styrker seg før Norges Banks siste rentemøte i år. Markedet er spent på om Svein Gjedrem åpner for flere rentekutt.

Krona styrker seg mot både dollar og euro i timene før hovedstyremøtet onsdag. Eurokursen har falt til 8,185 fra gårsdagens topp på 8,22 kroner.

Også dollarkursen er på vei ned, fra 6,68 til 6,64 kroner. Tidligere i uken har krona falt på spekulasjoner om at Norges Bank vil åpne for nye rentekutt.

Fokus i markedet er rettet mot hovedstyremøtet klokken 14, hvor spenningen er knyttet til hvor vidt sentralbanksjef Svein Gjedrem vil endre grunnholdning fra nøytral til såkalt "easing bias".

Easing bias tilsier at det er mer sannsynlig at neste renteendring blir en nedgang, enn at renta skal settes opp.

Analysehusene er delt i oppfatningen om hva Gjedrem vil gjøre. Nordea Markets tror på en endring i grunnholdningen i dag, og så et nytt rentekutt i januar. DnB tror på sin side at Gjedrem holder både rente og grunnholdning uendret.

Markedet har allerede priset inn et nytt rentekutt. Hvis Gjedrem ikke skulle innfri forventningene ved å gå over til easing bias i dag, vil trolig krona styrke seg betydelig i markedet.

TV 2 Nettavisen følger hovedstyremøtet i Norges Bank fra klokken 14.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere