RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt år for oljefondet

Sist oppdatert:
Etter et sterkt fjerde kvartal ga fjoråret en meget solid avkastning for oljefond-sjef Knut N. Kjær.

Oljefondet fikk en avkastning på rundt 8,5 prosent i fjor, etter at avkastningen i siste kvartal i fjor ble nesten like god som i de tre første til sammen. Det viser anslag Aftenposten har gjort.

Oppgangen mot slutten av året kom av en sterk utvikling i aksjemarkedene i fjerde kvartal, men fondets oppgang bremses av at bare rundt 40 prosent er plassert i aksjer. Resten er i rentepapirer, som svinger mindre enn aksjer i verdi.

Finansdepartementet legger til grunn en langsiktig årlig avkastning på 4 prosent etter fratrekk for inflasjon. Fjorårets resultat ligger godt over dette. Avkastningstallet er målt i utenlandsk valuta.

Oljefondet er nå på rundt 1000 milliarder kroner, eller rundt 220.000 kroner pr. innbygger i Norge. I tillegg til avkastningen fra investeringene i verdipapirer, blir fondet tilført store mengder nye oljepenger, anslagsvis drøyt 100 milliarder kroner i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere