RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt kritiske til Statoil-notat

(Foto. Statoil)
Sist oppdatert:
Tillitsvalgte i fagforeningene Lederne, NIF og NITO er sterkt kritisk til at kollegene fra Nopef og YS kaster bensin på bålet ved å bringe fram nye, pikante detaljer om Iran-saken.

Torsdag ettermiddag la tillitsvalgte i Nopef og YS fram et fem sider langt notat om Iran-saken for styret i Statoil. I notatet hevdes det blant annet at eks-konsernsjef Olav Fjell overkjørte egne ansatte og trumfet gjennom den omstridte konsulentavtalen til 115 millioner kroner.

Ville vente på Økokrim

Harald Tonning i Lederne er sterkt kritiske til Nopefs og YS’ framgangsmåte.

- Fagforeningene hadde blitt enige oss imellom og med administrasjonen om at vi skulle la denne saken ligge til Økokrim har avsluttet sin etterforskning. Vi mener denne framgangsmåten er uheldig, sier han til TV 2 Nettavisen.

Både Tonning og kollega Morten Svaan i NIF mener det er svært uheldig for Statoil at Iran-skandalen nå blusser opp på nytt.

- Det er klart det er uheldig. Vi ville unngå å sette enkeltpersoner i et dårlig lys, påpeker Tonning.

- Det er veldig uheldig for Statoils omdømme. Mye av den informasjonen som kommer fram i media, kan i ettertid bli tilbakevist når Økokrim er ferdig med etterforskningen. Men får de leve lenge nok, kan det feste seg et galt inntrykk som blir stående, supplerer Svaan.

Nye avsløringer

Ifølge Svaan inneholder notatet detaljer om Iran-saken som hittil ikke har vært kjent for offentligheten. Fagforeningene i Statoil er imidlertid sterkt uenige om hvordan denne informasjonen skal fortolkes. Nopef og YS mener ifølge Dagens Næringsliv at konstituert konsernsjef Inge K. Hansen hadde en mer aktiv rolle i Iran-saken enn det han selv har hevdet. Den oppfatningen deles ikke av NIF, NITO og Lederne.

- Jeg har ikke sett noen dokumentasjon på at det er tilfelle. Så langt som jeg kjenner saken, har jeg tillit til Inge K. Hansen, framholder Svaan.

Også Lederne og NITO har full tillit til den konstituerte konsernsjefen.

- Ja, vi har tillit til den sittende konsernledelsen, sier Tonning.

Oppvask

Nå venter en oppvask på kammerset etter at deler av innholdet i det interne notatet fra Nopef og YS ble lekket til media.

- Det er naturlig at vi tar en diskusjon på dette, sier Morten Svaan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere