RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stiftelsen Lucia bedragerisiktet

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet har siktet Stiftelsen Lucia, med psykiater Sharok Ezazi i spissen, for grovt bedrageri. - Ezazi avviser alt, sier advokat Christian Frick.

De siste to år har Oslo kommune og fylkesbarnevernet i Akershus kjøpt tjenester fra stiftelsen for 30 millioner kroner. Det er det nå slutt på, skriver VG.

Siktelsen er rettet mot Stiftelsen Lucia og selskapet Pleie Rehabilitering Omsorg AS (PRO AS), bekrefter etterforskningsleder Merete Haugli ved finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo-politiet.

Mannen bak stiftelsen og PRO AS er psykiateren Sharok Ezazi, som tidligere i år fikk tilslag på sitt kjøpsbud på kvartalet der Blitzhuset holder til. Byrådet har senere annullert salget til Ezazi, som allerede er siktet for grovt underslag fra PRO AS. Etter anmeldelse fra Rikstrygdeverket er Ezazi også siktet for fem tilfeller av medvirkning til trygdemisbruk.

Ezazi ble arrestert i en storstilt razzia for en måned siden, og har siden sittet i politiets varetekt. Fredag ble han i Oslo forhørsrett varetektsfengslet for to nye uker med brev- og besøksforbud.

Etter arrestasjonen trakk hele styret i stiftelsen seg. Torsdag kveld trakk også det nye styret seg fra sine verv.

- Ezazi avviser alt. Når det gjelder de som er trygdet, påpeker han at han ikke er den eneste legen som har vært inne i bildet i disse sakene, sier hans advokat Christian Frick ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere