RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stigende oljepriser senket Dow

Opec bestemte seg for å kutte oljeproduksjonen og sendte oljeprisen til værs - og Dow Jones til bunns.

Organisasjonen av oljeeksporterende land vedtok onsdag å kutte oljeproduksjonen med 900.000 fat per dag. Prisen på et fat råolje steg umiddelbart, og det skremte investorene

Frykten er at økte utgifter til energi vil føre til at den amerikanske økonomien går på en smell.

Samtidig kom meldingen fra medieselskapet Viacon om at overskuddet for selskapet ikke vil bli så bra som mange hadde håpet. Viacon eier blant annet CBS og MTV.

Dette sådde nok en gang tvil om økonomien kan friskmeldes så fort som mange håpet

Nøkkeltallene

Dermed stupte Dow Jones-indeksen onsdag. Industriindeksen endte på 9425,51, en nedgang på 1,57 prosent eller 150,53 poeng.

Det gikk heller ikke noe bedre på Nasdaq. Nedgangen ble på 3,05 prosent eller 58,03 poeng, til 1843,69 poeng. Det gjorde dagen den dårligste på Nasdaq på nærmere seks måneder

Standard & Poor's 500-indeksen sank under nøkkelnivået 1015 og det bidro til å akselerere salget onsdag ettermiddag. Den bredere S&P-indeksen sank til 1009,38, en nedgang på 1,91 prosent eller 19,65 poeng.

1,55 milliarder aksjer ble omsatt på New York Stock Exchange, mens 2,19 milliarder aksjer ble omsatt på Nasdaq.

Korrigerer

Analytikerne mener imidlertid at markedet nå korrigerer den unaturlig sterke veksten de siste månedene, som særlig teknologiindeksen Nasdaq har fått nyte godt av.

- De finnes ingen enkeltstående årsak eller konsekvens av dette, sier Bryan Piskorowski, markedskommentator i Prudential Securities.

- September er tradisjonelt ingen god måned for aksjemarkedet uansett, legger han til

En annen årsak til dagens svake resultat er at oppgangen de siste månedene gjør markedet svært sårbart for investorer som vil ta ut overskudd.

Hittil i år har Dow Jones steget med hele 13 prosent, S&P 500 har steget med 15 prosent og Nasdaq har klatret 38 prosent.

Cisco Systems Inc. var mest omsatt på Nasdaq i dag, mens Eastman Kodak Co. frontet fallet på Dow Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere