RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stiger på rekordhøy oljepris

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En svinaktig høy oljepris trekker de store oljeselskapene i været på Oslo Børs i dag. Jinhui shipping fortsetter sin berg- og dalbanegang og stiger kraftig.

Brent Spot-prosen på olje har i dag ligget opp mot rekordhøye 41 dollar fatet. Prisen steg kraftig i onsdag etter at det russiske oljeselskapet Yukos varslet at det kunne komme til å stanse produksjonen.

For de store oljeselskapene på Oslo Børs er det gode nyheter. Både Hydro og Statoil drar kraftig fra på den rekordhøye oljeprisen, og stiger med henholdsvis 1,41 og 2,38 prosent.

Jinhui Shipping and Transport fortsetter sin berg- og dalbanegang. Aksjen har steget kraftig den siste uken, men har fremdeles et godt stykke igjen for å ta igjen for kursfallet i forbindelse med det dårlige resultatvarselet ni dager tilbake. I dag er Jinhui igjen blant vinnerne; aksjen har steget 7,84 prosent til 7,40 kroner.

Petroleum Geo-Services stiger kraftig i forkant av ventede gode resultater for andre kvartal. Seismikkselskapet presenterer kvartalstallene klokken halv fire i dag, og har i morgentimene steget 4,98 prosent til 284,50 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs har steget 0,63 prosent til 201,39 i løpet av formiddagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere