RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stigning for 5. dag på rad

Wall Street-aksjene steg for femte dag på rad tirsdag, trukket opp av investorenes tro på at selskaper vil levere sterke resultater denne uka.

Den uoffisielle starten på resultatperioden var tirsdag, og spesielt er det knyttet spenning til verdens største aluminiumsprodusent Alcoa, som er først ute av Dow-aksjene til å fremlegge resultater.

Etter stengetid tirsdag sa selskapet at deres kvartalstall økte med 45 prosent, løftet av høyere aluminiumspriser og gradvis økende etterspørsel, ifølge Reuters.

- Selv om det er en Dow-aksje, og derfor alltid blir nøye fulgt, har Alcoa vanligvis ikke innvirkning på markedet, sier analytikere ifølge CNN Money.

Større vekt tillegges nettselskapet Yahoo!, som presenterer sitt resultat etter stengetid onsdag, og General Electric, som vi må vente på til tidlig fredag.

I tillegg til Alcoa er det forventet mye aktivitet rundt McDonalds-aksjene onsdag. Senere i uka kommer også tallene for USAs og handelsbalanse og de ukentlige oversiktene over antall jobbsøkere, som indikerer i hvilken retning den amerikanske økonomien beveger seg.

Alle tre hovedindeksene avsluttet opp tirsdag:

Nøkkeltall
Dow Jones steg 0,62 prosent (59,63 poeng) til 9654,61 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen la på seg 0,76 prosent (14,39 poeng) til 1907,85 poeng. Den brede S & P 500-indeksen løftet seg 0,47 prosent (4,90 poeng) til 1039,25 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere