RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stillingsannonser forsvinner hurtig

Foto: Shutterstock (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Søknadsfristene til ledige jobber blir stadig kortere.

Oslo (ANB): Mange bedrifter har fortløpende søknadsfrister.

- Som oftest er det vikariater og midlertidige stillinger det haster mest å få besatt. Annonser for faste jobber har vanligvis ikke like korte søknadsfrister, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i Adecco, Norges ledende rekrutteringsselskap.

Uheldig
Han mener det er uheldig hvis også faste stillinger får løpende søknadsfrister.

- Bedriftene risikerer da at kvalifiserte søkere lar være å søke. Mange kan bli skeptiske både til arbeidsgiveren og ansettelsesprosessen hvis alt skal gå så veldig raskt, sier Øwre-Johnsen til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Ti dager
For bare tre-fire år siden hadde jobbsøkere mellom to og tre uker på å skrive en jobbsøknad.

- Nå er ti dager den vanligste fristen for faste stillinger, sier Øwre-Johnsen og viser til at det kommer inn flere søknader når fristen er så pass kort.

- Hvis søknadsfristen er for lang, tror mange at de har god tid og får ikke gjort søknaden ferdig i tide.

For dem som er på jakt etter ny jobb, betyr det at de må følge godt med på stillingsannonsene.

- Vil du være med i konkurransen, må du følge med og reagere raskt. De fleste stillingsannonsene forsvinner i løpet av halvannen uke.

Privat vs offentlig
Ved ansettelser i det offentlige er det mer problematisk med korte frister.

- Stat og kommune må følge kravene i Statens Personalhåndbok og forvaltningsloven. To uker er normalt minstefrist for jobber i det offentlige, sier advokat Henning M. Heitmann, spesialist på arbeidsrett og kontraktsrett.

Private bedrifter og selskaper står friere til å bestemme søknadsfristene på egen hånd.

- Det er ingen direkte juridiske hindre for å ha veldig korte frister. Konsekvensen er bare at man får færre søkere å velge mellom, sier Heitmann.

Ferdig CV
Adecco råder jobbsøkere til å oppdatere CV-en sin ofte.

- Hvis du er innstilt på å skifte jobb, må du ha CV-en din klar på forhånd. Du kan også med fordel ha skrevet ferdig noen formuleringer og et utkast til søkerbrev, der du forteller om hvorfor du ønsker jobben, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen.

Men oppdager du at drømmejobben er utlyst med frist «snarest», og du ikke har tid til å søke med én gang, anbefaler han å ta en telefon til bedriften.

- Vis interesse og sjekk ut hvor mye det haster. Hvis det er full klaff på erfaring, bakgrunn, motivasjon og kvalifikasjoner, skal det mye til at du ikke får en sjanse til å bli vurdert, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere