RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stillstand i budsjettforhandlingene

Sist oppdatert:
Frp krever mer penger om partiet skal inngå budsjettavtale med regjeringspartiene. -Vi må få mer enn vi selv kan klare sammen med Ap og SV, fastslår Siv Jensen.

Et bebudet møte mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartiet tidlig torsdag ettermiddag var over før det startet. Regjeringspartiene trenger mer tid til å svare på kravlista til Frp.

- Jeg aner ikke hva som skjer nå, medgir Fremskrittspartiets nestleder og sjefforhandler Siv Jensen.

- Vi er ikke dumme

Frp krever - i likhet med resten av opposisjonen - mer penger til sykehusene. I tillegg vil Frp ha mer penger til kjente kampsaker som politiet og veibygging.

Før møtet fikk NTB signaler fra Høyre om at partiet hadde godt håp om en budsjettløsning med Frp, men mye tyder på at regjeringspartiet forregnet seg.

- Vi er kanskje snille, men vi er ikke dumme. Vi inngår ikke budsjettavtale med regjeringspartiene dersom vil kan få mer penger i komiteen, sier Jensen.

- God tone

Tross gårsdagens havari for skattereformen sa både regjeringspartienes forhandlingsleder Jan Tore Sanner (H) og Siv Jensen at tonen er god i budsjettforhandlingene.

- Jeg opplever ikke at forhandlingene om et nytt skattesystem og forhandlingene om revidert henger sammen i særlig grad. Vi er i dialog og jeg opplever at vi har en god tone oss imellom, sa Jensen torsdag formiddag.

Skatten først

Nå tar det trolig litt tid før de dukker ned i budsjettbunkene sammen igjen. Torsdag ettermiddag har finanskomiteen frist for å levere merknader til skattemeldingen, som blir avgitt fredag.

- Vi er ikke spaltede personer, så vi kan ikke gjøre begge deler samtidig, påpeker Jensen.

Regjeringspartiene ønsker et stramt revidert budsjett. Sjansen for det svekkes om regjeringen må søke vekslende støtte i Stortinget. Og tidlig torsdag krevde Jan Tore Sanner at Frp måtte moderere kravene sine kraftig.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere