RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernesmell for Rimi-Hagen

(Foto: Christian Steffensen, TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Retten i Stockholm slo mandag fast at Stein-Erik Hagen ikke har krav på ti milliarder for sin eierandel i ICA. Hagen kan tape store penger på avgjørelsen.

Skjønnsretten i Stockholm fastslo mandag at Hagen kun har krav på en premie på 49,56 prosent i forhold til markedsverdien på ICA-aksjene. Det innebærer at Hagen trolig får atskillig mindre for sin eierandel på 20 prosent enn de rundt ti milliarder kronene han har forlangt.

Kan tape milliarder

Stein Erik Hagen har helt siden i vår kranglet med ICA-partnerne Ahold og Ica Förbundet om verdien på eierandelen. Hagen har hele tida hevdet at den opprinnelige aksjonæravtalen gir ham rett til en høyere prispremie på aksjene enn det partnerne har vært villige til å betale.

Hagen tok selv initiativ til å bringe saken opp for en domstol i Stockholm. Mandagens rettsavgjørelse gjør at Stein Erik Hagen trolig går glipp av flere milliarder kroner.

Anslår verdien til 7 mrd.

Ica Förbundets informasjonssjef Anders Hallgren sier til TV 2 Nettavisen mandag at det fortsatt gjenstår en god del arbeid før partene er blitt enige om en pris på Hagens ICA-aksjer. Det første stridstemaet, som er prispremien, er nå ryddet av veien, men det gjenstår fortsatt å avklare hvilken verdi prispremien skal regnes ut fra.

Den verdien skal beregnes av en uavhengig ekspert, med utgangspunkt i hva ICA ville være verdt dersom matvarekjempen var børsnotert.

- Vi konstaterer at skjønnavgjørelsen er på linje med det synet vi har hatt. Den fastslåtte prispremien vi bli brukt for å fastslå den endelige prisen, sier Anders Hallgren.

Ica Förbundet og Ahold ble i sommer enige om å overta hver sin halvdel av Hagens aksjer. Eierfordelingen blir dermed 60/40 i favør av Ahold. Ahold har tidligere anslått verdien av Hagens aksjer til cirka 7 milliarder kroner.

ICA eier blant annet den norske Rimi-kjeden. Når handelen er gjennomført, vil ikke Stein Erik Hagen lenger ha noen innflytelse på hva som skjer med den landsomfattende matvarekjeden han selv bygde opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere