RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoler ikke på teleselskaper

Sist oppdatert:
Teleseskapene er de nordmenn har minst tiltro til at kan håndtere våre personopplysninger på en god måte. Se listen over vinnerne og taperne.

I en rapport fremlagt av TNS Gallup på oppdrag av Transportøkonomisk institutt kommer det frem at over halvparten av den norske befolkning har ingen eller lav tillitt til hvordan teleselskapene behandler personopplysninger. Kun 1,9 prosent har stor tillitt til selskapene som hånderer vår daglige kommunikasjon.

Bompengeselskapene havner på en god andreplass over dem vi ikke stoler på. Årsaken til dette er mest sannsynlig avsløringer i media om at man kan få tilgang til andres passeringstidspunkter i bomringene med en enkel telefon til selskapene.

De vi derimot stoler på er offentlige institusjoner som helsevesen, men også våre arbeidsgivere har vi høy tiltro til.

Vet ikke hvorfor
Opplysningene kommer overraskende på informasjonssjef i Telenor, Espen Tuman Johnsen. Han forteller til TV 2 Nettavisen at han ikke har noen forklaring på hvorfor folk har en negativ innstilling til teleselskapene.

- Det jeg kan si er at vi behandler informasjonen på en skikkelig måte. Vi sitter på en stor mengde sensitiv informasjon om blant annet hvordan våre kunder bruker sine telefoner. Dette er noe kundene kan være sikre på at forblir hos oss, sier Tuman Johnsen og legger til:

- Det er ikke slik at man selger opplysningene til andre, slik som noen kanskje tror.

Disse stoler vi mest på:

1. Politiet
2. Banker
3. Helsevesen
4. Arbeidsgivere

Disse stoler vi minst på:

1. Teleselskaper
2. Bompengeselskaper
3. Ideelle organisasjoner
4. Kredittopplysningsselskaper

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere