RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(www.odfjell.no)

Stolt-Nielsen fortjener juling

Sist oppdatert:
Etter det ulovlige prissamarbeidet fortjener Stolt-Nielsen juling, innrømmer skipsreder Jacob Stolt-Nielsen. Den tidligere juridisk direktør Paul O'Briens vitnemål avgjør hvor mye straff selskapet kan få.

- Vi fortjener nok noe juling i denne saken, men for balansens skyld synes jeg det er viktig å få med at vi var de første som sto frem med problemene, og vi er de eneste som har en betinget immunitetsavtale med amerikanske og europeiske myndigheter i denne saken, sier skipsreder Jacob Stolt-Nielsen til Dagens Næringsliv.

Han føler seg ikke trygg på noen ting, før saken er over.

Da Stolt-Nielsen innrømmet ulovlig prissamarbeid med Odfjell, Jo Tankers og Tokyo Marine, fikk de betinget immunitet fra straff. Denne avtalen er imidlertid ikke bekreftet av amerikanske myndigheter. Det er nemlig usikkert om Stolt Nielsen varslet USAs myndigheter om prisfiksingen raskt nok.

Stolt-Nielsens tidligere juridiske direktør, Paul O'Brien hevder i et søksmål han tok ut i juni i 2002, at han sa opp jobben fordi han ikke fikk gjennomslag for å stoppe prisfiksingen. Etter dette tok det hele ni måneder før Stolt-Nielsen gikk til myndighetene.

O'Brien ønsker overfor VG ikke å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere