RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper ip-telefoni

Sist oppdatert:
Mange har fryktet at internettleverandører skulle begynne å blokkere for ip-telefoni. Nå begynner marerittet for brukerne.

Bredbåndstelefoni er en billigere måte å ringe på enn med vanlige telefoner. Det fremstår som en betydelig trussel for teleselskaper over hele verden som er redd for at det skal bety slutten for den høyst lukrative samtalene som går over fastnettet. I Kina har nå leverandørene begynt å blokkere tjenestene.

Har begynt å blokkere
China Telecom er den største leverandøren av fasttelefon i Kina. Nå har de fått øynene opp for tjenester som Skype, og har begynt å blokkere tjenesten i deler av landet i sitt bredbåndstilbud. Videre blokkering er ventet å skje i hele landet.

- Under gjeldende lover i Kina, er ip-telefoni strengt regulert. Kun China Telecom og China Netcom har tillatelse til å prøve ut systemet i en svært begrenset utstrekning, sier en talsmann fra China Telecom til Shainghai Daily.

Skype er for billig
Hovedproblemet selskapet har med Skype er at det tilbyr svært billige samtaler til utlandet. Mens samtaler til USA og Europa i utgangspunktet koster ned mot 2,5 cent i minuttet med Skype, koster det opp mot én dollar med China Telecom.

Utenlandssamtaler står for rundt 20 prosent av omsetningen til China Telecom. Skulle Skype bli en trussel, vil dette skape betydelige problemer for selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere