RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper Notars selvskryt

Sist oppdatert:
Notar hevder i reklamekampanjer at de er best blant eiendomsmeglerne. Ikke bare i Norge, sannsynligvis i hele Skandinavia. Nå har Forbrukerombudet satt en stopper for selvskrytet.

Notar ble bedt av Forbrukerombudet om å dokumentere påstandene som fremsettes i flere av meglerkjedens reklamekampanjer.

I en rekke reklamekampanjer gjennom de siste månedene har meglerkjeden gjort det klart at de har et særdeles godt selvbilde. ”Bergens beste eiendomsmegler”, ”absolutt best i hele Nord-Norge”, og sågar ”sannsynligvis også den beste eiendomsmegleren i hele Skandinavia” har kjeden slått fast.

Stopper kampanjen
Nå har Forbrukerombudet slått fast at påstandene ikke lar seg dokumentere. Notar har selv gått med på å stoppe videre bruk av kampanjene.

- Når Notar nå har varslet at de stanser videre bruk av disse påstandene medfører dette at saken er avsluttet fra vår side, sier informasjonssjef i Forbrukerombudet, Per Øivind Nielsen, til TV 2 Nettavisen.

- Vi venter imidlertid at Notar har rutiner som sikrer at det ikke blir benyttet udokumenterte påstander i markedsføringen i fremtiden, sier Nielsen videre.

Erkjenner feilen
Notar erkjenner feilen, og at de ikke kan dokumentere de påstandene som ble fremsatt i kampanjen.

- Dette var en lokal aktivitet, som var gjort uten den kvalitetssikringen som skal gjøres. Dermed ble det sendt ut uten at vi fikk stoppet det, sier informasjonssjef i Notar Eiendom, Eivind Rodem, til TV 2 Nettavisen.

Notar risikerte forbudsvedtak mot kampanjen, samt et tvangsgebyr hvis de ikke etterkom Forbrukerombudets krav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere