RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor ledighet i Tyskland

Arbeidsledigheten for april i Tyskland er nå på sitt høyeste siden gjenforeningen av landet i 1990.

Den tyske økonomien sliter fortsatt tungt. Veksten er for svak til å bedre situasjonen på arbeidsmarkedet, sa sjefen for det tyske arbeidsdirektoratet Frank-Jürgen Weise da han la fram de nye ledighetstallene onsdag.

Arbeidsledigheten i Tyskland sank i april til 4,4 millioner, en nedgang på 53.300 i forhold til samme måned i fjor. Regnet i prosenter gikk ledigheten ned med 0,2 poeng til 10,7 prosent, melder NTB.

Nedgangen skyldes imidlertid sesongbetingede faktorer, for eksempel at varmere vær gir mer arbeid utendørs. Korrigert for slike utslag viser tallene faktisk en oppgang i ledigheten på 23.000 personer.

Høyeste siden gjenforeningen

Tyske myndigheter endret fra årsskiftet metodene for beregning av ledigheten. Folk som er under etterutdanning eller omskolering regnes ikke lenger med blant de arbeidsløse, noe som har ført til at rundt 80.000 mennesker er forsvinnet ut av ledighetsstatistikken.

Hvis disse menneskene regnes med, lå tallet på ledige i april rundt 4,51 millioner, går det fram av statistikken som arbeidsdirektoratet i Nürnberg la fram onsdag. Dette er det høyeste ledighetstallet for denne måneden siden gjenforeningen av Tyskland i 1990.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere