RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor spenning før rentemøte

I kveld vil den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan kunngjøre om renta skal endres eller ikke. Utfallet kan bli retningsgivende for renteutviklingen internasjonalt.

Det er lite spenning knyttet til selve rentebeslutningen, de aller fleste ekspertene føler seg sikre på at Greenspan vil holde renta uendret. Derimot er selve ordlyden i kommentarene rundt beslutningen tillagt mer viktighet.

"Det er ikke knyttet spesielt stor spenning til utfallet av selve rentebeslutningen. Det som markedet vil fokusere på er om Fed endrer noe i pressemeldingen etter møtet," skriver Nordea Markets i sin morgenrapport tirsdag.

Det er ventet at rentenivået internasjonalt vil trekke opp i 2004, spørsmålet er når. Flere signaler tyder på at amerikansk økonomi har ristet av seg den verste nedturen, likevel sliter landet med store underskudd i utenriksøkonomien og en tilhørende svak dollarkurs.

De siste ukene har dollaren falt til nye bunnrekorder, og så sent som mandag falt den amerikanske valutaen til en ny bunn mot eurokursen. Dette kan fremskynde renteøkningene fra Greenspan. Tidligere har den amerikanske sentralbanken FED understreket at rentene vil bli holdt lave i lang tid fremover.

Norske obligasjonsrenter er lite endret tirsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere