RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbritannia vurderer skatt på fett

(scanpix)
Sist oppdatert:
Norge har særskatter på en lang rekke matvarer, men vi er ikke alene. Snart kan en fett-skatt på matvarer som smør, ost, helmelk, pommes frites og sjokolade bli en realitet i Storbritannia.

Feteskatten foreslås gjennomført for eksempel ved at usunne matvarer med mye fett og sukker får en annen merverdiavgift enn sunne varer. En studie utført av det anerkjente tidsskriftet British Medical Journal viser at en slik skatt kan bidra til å hindre 1.000 årlige dødsfall som følge av hjertesykdommer i Storbritannia.

Et annet tiltak som vurderes er å innføre en standardisert og informativ merking av fet og usunn mat, skriver den britiske avisen The Times, som har fått se den hittil ikke offentliggjorte utredningen.

Årsaken til at Blair-regjeringen vurderer å gjennomføre tiltak mot mat med lavt næringsinnhold, er at andelen meget fete briter har økt fra under 10 prosent av befolkningen i 1980, til over 20 prosent i dag.

Også holdningskampanjer for å få folk i bevegelse skal være blant tiltakene som blir vurdert for å få bukt med en stadig mer overvektig befolkning.

Hjertesykdommer er også en stadig hyppigere dødsårsak i Storbritannia, og flere og flere briter pådrar seg sukkersyke i ung alder.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere