RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stordalen med tre nye Union-forslag

Sist oppdatert:
Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen presenterer fredag tre nye forslag til Norske Skog om kjøp av papirfabrikken Union.

De tre forslagene presenteres tradisjonen tro, med å slå på stortromma og kalle inn til pressekonferanse.

I sin invitt til ledelsen ved Norske Skog presiserer investorduoen nok en gang at de ikke har til hensikt å konkurrere med Norske Skog dersom de får kjøpe den nedleggingstruede papirfabrikken.

I brevet som Stordalen og Spray Spetalen har sendt styret i Norske Skog skriver investorene:

- Det er viktig å presisere at det i alle tre alternativer aksepteres at PM6 og PM7 for fremtiden ikke skal konkurrere med Norske Skog innenfor avispapir. For oss er konkurranse med Norske Skog innen avispapir uinteressant. Vår interesse er mot bokpapir som nisjeprodukt, subsidiært i kombinasjon med kopipapir (A4).

De tre forslagene investorduoen presenterer til Norske Skog er i prioritert rekkefølge:

1) Kjøpe Union slik den står og går. Dette forslaget innebærer at den ene papirmaskinen fortsetter med bokpapir, og at den andre maskinen på sikt konverteres til også å produsere bokpapir.

2) Kjøpe Union og oppgradere produksjonen til finpapir. Dette forslaget innebærer at det vil produseres bokpapir, samt vanlig A4 kopipapir. En slik avtale vil kreve et nøye samarbeid med Norske Skog om konvertering av den ene papirmaskinen.

3) Kjøpe Union og legge ned produksjonen av avispapir. Fabrikken vil da kun produsere med en maskin som vil produsere bokpapir.

Fredag morgen ble det også kjent at de ansatte ønsker å overta Union .

Men ifølge DN.no vil de ansatte trekke sitt kjøpstilbud til fordel for Spetalen og Stordalen.

- Hvis Petter og Øystein får tilslag, så trekker vi oss. Vi ville bare spille inn et nytt kort. Vi tror at det blir vanskeligere for styret å si nei til egne ansatte. Særlig så lenge vi har belegg i hovedavtalen for vårt forslag, sier Grini til dn.no.

Styret i Norske Skog skal ha et nytt møte om Union-saken mandag.

TV 2 Nettavisen er til stede på Stordalen og Spetalens pressekonferanse og kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere