RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Erlend Aas/SCANPIX)

Stordalen sikret seg opsjonsavtale

Etter mandagens problemer i styret til Capona, kastet Petter A. Stordalen seg på første fly til London og fikk ordnet en opsjonsavtale for å kjøpe aksjene han ønsker seg i Choice Hotels.

Selv om han kontrollerer om lag 70 prosent av aksjene i svenske Capona, så kontrollerer ikke Stordalen styret i selskapet.

I går sa styret nei til å kjøpe aksjer for 440 millioner kroner i Choice Hotels, men Stordalen lar seg ikke stoppe, skriver Dagens Næringsliv.

Etter styremøtet hev han seg på første fly til London for å møte representanter for det amerikanske selskapet K Capital. Det er K Capitals aksjer i Choice Hotels Stordalen gjerne vil ha kloa i – og det fikk han midlertidig.

Stordalen sikret seg nemlig en opsjonsavtale som innebærer at han i et halvt år kan kjøpe de 41.6 prosent av aksjene som K Capital kontrollerer i Choice Hotels til samme pris som Capona opprinnelig skulle betale.

Og siden Stordalen selv ser avgjørelsen i styret til Capona som midlertidig, kan det se ut som fusjonsplanen mellom Capona og Choice Hotels kan ordne seg.

- Jeg var selvfølgelig ikke fornøyd med beslutningen Caponas styre kom med. Det var en molotovcocktail for å si det sånn. Derfor dro jeg umiddelbart til London for å få en ny avtale med K Capital. Og målet er uendret, og tidsplanen er også i nærheten av det samme. Choice skal slås sammen med Capona, sier Stordalen til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere