RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Store mobil-nyheter

Sist oppdatert:
Sony Ericsson lanserte torsdag sin W900. I tillegg ser det ut til at vi endelig kommer til å se EDGE-støtte på mobilene fra selskapet i januar.

Slik situasjonen er i dag får du omtrent samme datahastigheter med EDGE og det såkalte 3G-nettet. Forskjellen er derimot at 3G-nettet er svært geografisk begrenset, mens EDGE er tilgjengelig i nesten hele landet.

EDGE med W600
Så langt har det nesten bare vært Nokia-telefoner som har tilbudt EDGE-støtte, men i januar kommer også Sony Ericsson på banen. Da lanserer selskapet sin W600-telefon. Dette er i det store og hele en W550-telefon med EDGE-støtte.

Men en trenger ikke å vente til januar for å få med seg nye Sony Ericsson-nyheter. Den nye toppmodellen i Walkman-serien, W900, ble torsdag lansert i Norge. Telefonen er ikke utstyrt med EDGE, men 3G-støtten er på plass.

W900 vokser på deg
Vi har brukt en god del timer med å fikle med telefonen. Vi fikk et ganske labert førsteinntrykk av den relativt store telefonen. Dette forandret seg derimot raskt, og jo mer vi har brukt den, jo mer begeistret blir vi for telefonen. Derimot kommer den til å bli litt i dyreste laget. Prisen antas å bli på rundt 5.000 kroner når de første telefonene blir tilgjengelig i romjula.

Telefonen er utstyrt med 480 megabyte internminne, i tillegg til at den har kortleser for MemoryStick Duo Pro. Totalt kan en dermed lagre nesten 2,5 gigabyte med musikk, video og bilder.

Fordeler og ulemper
Vårt førsteinntrykk av kameraet er at bildekvaliteten er hakket bedre enn på W800, men at den ikke er like flink til å justere hvitbalansen når en bruker blitz-lyset. Videofunksjonen er betydelig bedre enn det vi finner på W800.

W900 er en svært tykk telefon, og dermed er det litt overraskende at telefonen ikke er utstyrt med en linsebeskytter slik en finner på W800. Dette gjør at lisen fort blir skitten.

God skjerm
Skjermen er i fullstendig QVGA-format. Det betyr betydelig høyere oppløsning og større flate enn sin forgjenger, og skjermen blir dermed en nytelse.

Telefonen vi mottok har trolig vært en preproduksjonsmodell, for etter noen timers svært begeistret bruk, ville ikke telefonen lenger samarbeide, og vi venter nå på en ny telefon for å gjennomføre en fullstendig test.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere