RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storeier vraker StepStone

Sist oppdatert:
En av StepStones største eiere har i løpet av onsdagen kvittet seg med hele posten på drøyt 45 millioner aksjer. Ved Oslo Børs når aksjekursen stadig nye høyder.

StepStone var en av de store kulene her til lands da dotcom-feberen raste som verst. Selskapet debuterte på børs omtrent samtidig som vendepunktet kom, og aksjekursen ble mer enn halvert i løpet av noen hete dager i mars 2000.

De siste årene har det vært relativt stille rundt det sagnomsuste norske it-selskapet, men nå har ting begynt å røre på seg igjen. Aksjekursen har steget jevnt og trutt siden i fjor sommer, og gitt de heldigste investorene en avkastning på 4-500 prosent.

Onsdag steg kursen til det høyeste nivået på tre år etter at det ble omsatt en storpost på drøyt 45 millioner aksjer i selskapet. Storposten ble omsatt utenfor børs i tre omganger av meglerhuset AGB Sundal Collier, og samtlige aksjer gikk for 32 øre stykket.

På en aksjonærutskrift oppdatert tirsdag denne uka var det bare fire aksjonærer som sto oppført med mer enn 45 millioner aksjer i StepStone. Basert på antall solgte aksjer, er det trolig AGB Sundal Colliers konto på 45,84 millioner aksjer som nå er tømt. En av meglerhusets kunder hadde inntil i dag en eierandel på 3,56 prosent i StepStone.

Hvem som faktisk skjuler seg bak kundekontoen hos Sundal Collier, er ikke kjent.

Ventureselskapet Geocapital er den største eieren i StepStone, fulgt av Leif Hübert og storbanken SEB. Også Christen Sveaas er blant StepSones trofaste storeiere.

Følg aksjekursen i StepStone via TV 2 Nettavisens børssider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere