RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stormfullt for næringslivstopp

Sist oppdatert:
For annen gang forlater Leif Terje Løddesøl (68) et av de absolutte toppvervene i norsk næringsliv.

Forrige gang den erfarne næringslivslederen måtte gå fra en toppstilling vakte det om mulig enda større oppsikt, melder NTB. Løddesøl ble, som toppsjef i Norges største bank - DnC som nå heter DnB - et av de første ofrene for bankkrisen på slutten av 1980-tallet.

Prestisjefylt

I januar 1988 forlot han den prestisjefylte stillingen etter at banken hadde hatt kjempetap. I årene etter fikk han følge av den ene banksjefen etter den andre mens staten måtte redde bankene som hadde lånt ut for mange penger til dårlige betalere.

Men i motsetning til de fleste banksjefene som ble felt av bankkrisa kom Løddesøl raskt tilbake i toppen i næringslivet. Etter få måneder som frittstående konsulent ble han trukket inn som toppsjef i rederiet Wilh. Wilhelmsen, en stilling han også hadde hatt før han åtte år tidligere gikk over i bankvirksomhet.

I krise

Wilhelmsen var i krise da Løddesøl kom tilbake, men under hans ledelse ble det igjen et av landets mest solide rederier. Senere har han gått inn i det ene toppvervet etter det andre - styreleder i Wilh. Wilhelmsen etter at han sluttet som konsernsjef i selskapet, president i Norges Rederiforbund, leder av valgkomiteen og senere styreleder i Statoil og styreleder i Den Norske Opera.

Når han nå trekker seg i Statoil kan han konsentrere seg desto mer om operaen, der han kjemper for å oppfylle vedtaket om nytt operabygg i Bjørvika i Oslo.

Milliardbygget skal stå ferdig i 2008, og Løddesøl har hittil avvist alle påstander om store kostnadssprekker, melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere