RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storstilt pengejakt i Finance Credit

Sist oppdatert:
Flere større banker vurderer å leie inn et internasjonalt etterforskingsfirma for å finne bortgjemte verdier fra Finance Credit-systemet.

Siden november har en gruppe bestående av Finance Credits viktigste långivere jaktet på unnalurte verdier - med magert resultat.

Det er Sparebank 1 Gruppen, Sparebank Øst, Sparebanken Vest, DnB/Nordlandsbanken og de viktigste konkursboene i Finance Credit som står bak pengejakten, skriver Dagens Næringsliv.

Det siste året er det ikke funnet særlige verdier i Finace Credit-systemet. Men det er anslått at de to gründerne Trond Kristoffersen og Torgeir Stensrud har tatt ut mellom 10 og 40 millioner kroner til seg og sine private selskap, i tillegg til andre uregelmessigheter.

Kreditorgruppen kommer nå blant annet med forslag om å leie inn et internasjonalt etterforskningsfirma, slik som Kroll Risk Consulting eller Argen.

- Hensikten er å finne indikatorer på hvorvidt det foreligger skjulte midler i Norge eller i utlandet, sier Henning Koch i Sparebank 1-gruppen til Dagens Næringsliv.

Koch vil ikke si noe om gruppens konklusjoner, men forteller at bankenes styringsgruppe skal avgjøre videre fremdrift i saken den 15. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere