RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortinget visste om helsesjefavtalene

Sist oppdatert:
Stortingspolitikere reagerte med vrede da lønnsvilkårene for toppsjefene i helse-Norge ble slått opp i pressen. Allerede i 2002 ble de folkevalgte informert, men da var det ingen som protesterte.

Ingen på Stortinget reagerte på vilkårene før pressen slo opp saken, skriver Bergens Tidende.

Helsedepartementet sendte 4. oktober 2002 et eget dokument til Stortinget med opplysninger om lønn og pensjonsvilkår for direktørene i de fem regionale helseforetakene. Departementet hadde fått opplysningene for sent til å ta dem med i statsbudsjettet, og sendte derfor et eget brev.

Dokumentet er registrert levert til sosialkomiteen noen dager senere og etter fast praksis omdelt til alle medlemmene i komiteen.

Helsedepartementet bekrefter at det ikke fikk et eneste spørsmål fra noen av stortingsrepresentantene om temaet. Dermed ser det ut til at politikerne ikke hadde noe å si på ansettelsesvilkårene. Heller ikke helseministeren ser ut til å ha stilt spørsmål ved vilkårene.

I dokumentet fra Helsedepartementet framgår det tydelig at nå avgåtte administrerende direktør Steinar Stokke i Helse Sør hadde en samlet lønn på 1,4 millioner kroner, og at han hadde rett til 66 prosent av lønnen i pensjon fra fylte 62 år.

Også i budsjettproposisjonen for 2004, som ble lagt fram i fjor høst, ble det lagt ved et vedlegg om lønnsutbetalinger og innbetalt pensjonspremie for direktørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere