RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Straffesak og varetektsbehandling i samme sal

Foto: Jan Christian Grandre
Oslo tingrett besluttet onsdag at begjæringen om løslatelse av Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen skal behandles i samme rettssal som straffesaken pågår i.

Tingretten tar imidlertid til etterretning at dommer Torstein Hellesnes som administrerer straffesaken mot Kristoffersen, ikke vil behandle begjæringen om løslatelse fra varetekt.

Derfor skal tingrettsdommer Leiv Robberstad behandle spørsmålet i stedet.

Kristoffersens advokat, Anders Brosveet, har levert en lang begrunnelse for hvorfor Kristoffersen bør slippe å sitte i varetekt mens straffesaken pågår.

Økokrim fikk spørsmålet til behandling onsdag, men da begjæringen ble fremsatt var statsadvokat Morten Eriksen helt klar på at han fortsatt vil ha Kristoffersen behandlet som fengslet mens saken pågår.

Det betyr at han hele tiden voktes av to politibetjenter og at all saksforberedelse må foregår i Oslo kretsfengsel, avdeling A.

Brosveet hevder i sin begjæring at det ikke er presedens for den behandlingen Kristoffersen får i andre saker enn de som involverer gjeng- og mc-miljøer der tiltalte har truet vitner.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere