RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strålende digitalradio-salg

Sist oppdatert:
Salgstallene for DAB digitalradio har allerede oversteget prognosen for hele 2005, og nå bygger NRK ut to nye regionblokker som gjør at enda flere kan få inn DAB-sendingene.

De tre aktørene som i har DAB-konsesjoner i Norge, NRK, P4 og Radio 2 Digital, jobber iherdig for å øke DAB-penetrasjonen i Norge, og har et mål om å bygge ut dekningen til 80 prosent neste år, skriver Kampanje.

Og arbeidet ser ut til å gi resultater, for stadig flere nordmenn velger nå DAB-radio når de kjøper ny radio. Hittil i år er det solgt over 25.000 DAB-radioer, og det er før julesalget er begynt. Antallet DAB digitalradioer i norske hjem er dermed firedoblet i forhold til 2004.

- Svært gledelig. Vi hadde håpet på 15.000 solgte DAB digitalradioer i 2005. Dette viser at folk begynner å få øynene opp for hva DAB digitalradio kan tilby av innhold og tjenester, sier radiosjef Øyvind Vasaasen i NRK i en melding.

NRK jobber kontinuerlig med å bygge ut DAB-nettet, og i disse dager er to nye regionblokker under ferdigstillelse. Dermed får innbyggerne i Rogaland, Trondheim og Tromsø nå sine lokalsendinger på DAB. Denne utbyggingen er første ledd i en videre utvidelse. Både større dekning og flere tilbud vil ifølge meldingen komme på plass i 2006.

- Vi bygger ut DAB-nettet til 80 prosent dekning innen utgangen av neste år. Samtidig planlegger vi flere nye kanaler og tilbud i DAB-nettet, sier Vasaasen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere