RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strammer lovverk mot børsjuks

Sist oppdatert:
Et nytt EU-direktiv skal forebygge og avdekke ulovlig innsidehandel og manipulasjon av børskurser.

Direktivet som er ledd i EUs såkalte "Financial Services Action Plan", legger opp til et omfattende samarbeid mellom tilsynsmyndighetene i EØS-området, skriver Aftenposten.

I et høringsbrev som er sendt ut fra Finansdepartementet, påpekes det at "direktivet skjerper kravene til børsnoterte utstederforetaks offentliggjøring og håndtering av innsideopplysninger, også i forhold til gjeldende norsk lovgivning".

- Terskelen for når børsnoterte selskaper får en plikt til å offentliggjøre opplysninger til markedet vil med dette - slik Kredittilsynet oppfatter det - bli senket, sier seksjonssjef Geir Holen i Kredittilsynet til Aftenposten.

Direktivet med utfyllende regelverk fastsetter også spesifikke krav til analyser og andre transaksjonsanbefalinger som distribueres bredt.

I tillegg er det et krav om at eventuelle interesser eller interessekonflikter fra den som lager eller distribuerer analyser, skal oppgis.

Leder for Økokrims verdipapirteam, førstestatsadvokat Trond Eirik Schea, mener forholdene rundt Oslo Børs er mer ryddige enn for noen år siden, men understreker at mørketallene for overtredelser er av ukjent størrelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere