RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik avblåst i Forsvaret

Sist oppdatert:
Streiken på Verkstedoverenskomsten for Forsvaret er over etter at partene ble enige søndag kveld. Det skjedde etter 11 døgn med streik.

Litt etter klokka 22.00 søndag kveld ble partene enige, og Fellesforbundets medlemmer kan gå tilbake i jobb etter nær 11 døgn i streik.

Nestleder i Fellesforbundet, Arve Bakke, sier han er fornøyd med at streiken nå er avsluttet og at arbeidet kan tas opp igjen.

- Dette var en streik vi ikke ønsket og som arbeidsgiverne startet ved å si nei til meklingsmannens forslag. Jeg er glad for at vi kunne komme fram til enighet også for denne overenskomsten, sier han i en pressemelding.

Den økonomiske rammen for oppgjøret ligger på 3,5 prosent, slik den har gjort det i de øvrige forhandlingene som Fellesforbundet har gjennomført i vår.

Medlemmene som er omfattet av Verkstedoverenskomsten for Forsvaret har fått én krone i generelt tillegg, og alle overenskomsttilleggene er økt med 6,5 prosent, med unntak av ansiennitetstillegget etter 12 års tjeneste som økes til kr. 2,80 pr. time. For særlig smussig arbeid vil det bli betalt et tillegg på kr. 5,33 pr. time.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere