RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik avsluttet etter to uker

Sist oppdatert:
Streiken ved undervannsentreprenøren Stolt Offshore er avblåst etter to uker. Partene ble enige om ny tariffavtale fredag, etter flere dagers forhandlinger.

- Streiken ble avsluttet på fredag etter lange og omfattende forhandlinger. Begge parter er nå fornøyde og alle er tilbake på jobb, forteller Julian Thompson ved Stolt Offshores Aberdeen-kontor til TV 2 Nettavisen.

Nærmere hundre medlemmer av Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS) har streiket siden 2. juli etter at medlemmene sa et klart nei til meklingsmannens skisse.

- Godt fornøyd
Streiken har rammet alle undervannsoperasjoner som skulle vært utført av fartøyene Viking Poseidon og Far Saga, samt alt arbeid på Stolt Offshores beredskapsbase i Haugesund for undersjøiske olje- og gassrørledninger.

- OFS er godt fornøyd med resultatet. Partene har blant annet kommet fram til en midlertidig løsning vedrørende avtalens virkeområde, landpersonell har fått øket avspaseringsdagene og avtalen er tilpasset dagens realiteter i forhold til arbeid på land og sjømansfradrag. Utover dette har partene kommet frem til mellomløsninger på en rekke krav som klubben hadde, sier fagforeningen i en pressemelding.

OFS-streiken i riggnæringen, med Norsk Rederiforbund som motpart, pågår fremdeles.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere