RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik ga økt arbeidsledighet

Sist oppdatert:
I løpet av den siste måneden har 1000 flere måtte stille seg i ledighetskøen. Transportstreiken har skylden, mener Aetat.

Ved utgangen av mai var det registrert 86.800 personer helt arbeidsledige, tilsvarende 3,7 prosent av arbeidsstyrken, viser foreløpige tall fra Aetat.

Sesongskorrigert viser ledighetstallene en økning på 1000 personer den siste måneden.

Trolig skyldes økningen permitteringer som følge av transportstreiken i mai. Sett under ett, mener Aetat at arbeidsmarkedet viser en positiv utvikling.

- Sett under ett har arbeidsmarkedet trolig bedret seg litt den siste måneden, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke i en kommentar.

De siste månedene har arbeidsledigheten gått mest ned i Finnmark, Rogaland og i Møre og Romsdal. Dette skyldes i hovedsak nedgang i arbeidsledigheten i industrien og i bygg og anlegg.

På Østlandet har arbeidsledigheten holdt seg stabil eller økt de siste månedene.

Arbeidsledigheten er lavest i Oppland (2,7 prosent), Sogn og Fjordane (2,8 prosent) og Akershus ( 2,9 prosent). Den høyeste arbeidsledigheten finner vi i Oslo og Finnmark, der 5 prosent av arbeidsstyrken er uten jobb.

Tallene fra Aetat viser at det nå registreres en økning i antall arbeidsledige kvinner, samtidig går ledigheten blant menn ned. Dette skyldes en økning i ledigheten i kvinnedominerte yrker innen helse, pleie og omsorg, skriver Aetat i en pressemelding.

Det til tross er det fortsatt flere arbeidsledige menn enn kvinner i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere