RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik ved Falconbridge over

Arbeiderne ved Falconbridge-konsernets anlegg i Sudbury i den canadiske provinsen Ontario går tilbake til arbeidet etter en tre uker lang streik. Anlegget står for 5 prosent av verdens produksjon av nikkel.

Falconbridge driver også et nikkelverk i Kristiansand, med 500 ansatte og 6,5 prosent av den samlede verdensproduksjonen. Ved en avstemning søndag stemte 93,5 prosent av arbeiderne i Sudbury for å godta det framlagte forslaget til ny lønnsavtale.

Konflikten mellom konsernet og de 1.080 canadiske Falconbridge-ansatte gjaldt lønn, pensjoner og spesielt bruken av innleid arbeidskraft utenfra. Etter mekling kom partene lørdag fram til et utkast til avtale, som de fagorganiserte søndag vedtok å godta.

Nikkel brukes i en rekke ulike metallegeringer, blant annet i produksjonen av nikkelstål til presisjonsverktøy. Nikkelprisen er fordoblet i løpet av det siste året, og ligger nå på sitt høyeste nivå siden tidlig på 1990-tallet.

Falconbridge vurderer ifølge nyhetsbyrået AFP å bygge en ny nikkelfabrikk nord i det franske territoriet Ny-Caledonia i Stillehavet. Denne fabrikken skal etter planen få en produksjonskapasitet på 60.000 tonn nikkel i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere