RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Strømmeglere håver inn millionbonus

Sist oppdatert:
Statkraft delte i fjor ut millionbonuser til flere av sine kraftmeglere. Bonusene har ligget så høyt som 2 millioner kroner per megler.

Krafthandlerne i Stakraft kunne ifjor innkassere millionbeløp etter tidenes tradingresultat i 2001. Siden resultatbasert lønn ble innført i selskapet, har ingen av meglerne sluttet.

Ifølge nyhetsmagasinet Europower dreier det seg om bonuser på rundt to millioner kroner hver for de best betalte krafthandlerne i 2002.

- For oss er det viktig å ha medarbeidere som har konkurransedyktige betingelser. Dette er medarbeidere med helt spesiell kompetanse og som bidrar vesentlig til verdiskapningen i Statkraft, sier konserndirektør Ragnvald Nærø i Statkraft til Europower.

Selskapet innførte for en tid tilbake en bonusordning for å beholde arbeidskraften i selskapet lenger enn de gjorde på slutten av 90-tallet.

- I 1999 var Statkraft en utklekkingsanstalt for tradere. Vi hadde en turnover på 30 prosent. Derfor var det riktig å innføre et resultatbasert lønnssystem, sier Statskrafts konserndirektør for marked Jørgen Kildahl.

Statkraft er ikke alene i kraftmarkedet om å legge over til resultatbasert lønn. Også Hafslund har hevet seg på et resultatbasert lønnssystem, og de tre beste traderne i selskapet oppnådde over to millioner kroner i lønn i toppåret 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere