RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømprisen på bunnivå

(NTB-arkivfoto: Gorm Kallestad)
Sist oppdatert:
Fortsatt holder strømprisene seg på et svært lavt nivå, og du kan få strøm for under 30 øre per kWh. Se de billigste leverandørene her.

Årets strømpris like før jul ligger langt lavere enn i tidligere år. I snitt ligger den standard variable strømprisen i uke 52 nå på 32,3 øre per kWh, mens billigste strømleverandør Telinet Energi tilbyr strøm for 29,90 øre.

Til sammenlikning hadde Telinet Energi i fjor i samme uke en strømpris på 32 øre per kWh uten avgiften som ble fjernet 1. januar i år. Landsgjennomsnittet lå da på 38,40 øre. I 2002 var strømprisen enda høyere, da var snittet like under 49,6 øre per kWh.

- Situasjonen i forhold til vannmagasinenes fyllingsgrad og snø i fjellet er mye bedre nå enn i tidligere år. Det er en betydelig forbedring i nedbørsmengden, og prisene har justert seg ned, sier senior porteføljeforvalter Thomas Angell i Bergen Energi til TV 2 Nettavisen.

Angell mener risikoen for en kraftig prisoppgang i nærmeste fremtid er voldsomt redusert, men at strømprisene kan ha falt fra seg.

- Markedet ser for seg at situasjonen vil holde seg på dagens nivå, påpeker Angell.

Historisk har strømprisene vært høyere på vinteren enn om sommeren. Vanligvis holder prisene seg høye fra oktober til rundt april, når snøsmeltingen er i gang for fullt. I år har strømprisen falt fra årsskiftet til uke 22, det vil si i begynnelsen av juni.

Etter det har prisen holdt seg på et relativt stabilt lavt nivå. Telinet Energi har siden begynnelsen av november holdt sitt strømpristilbud på det laveste i år, og fortsetter med det ut året.

Her er de billigste leverandørene i uke 52:

1. Telinet Energi 29,95 øre per kWh

2. Hurum Kraft 30,80 øre per kWh

3. Gudbrandsdal Energi 31,38 øre per kWh

4. Hydro Texaco 31,40 øre per kWh

5. Total Energi 31,60 øre per kWh

6. Ustekveikja Energi 31,71 øre per kWh

7. Eidsiva Energi Marked 32,13 øre per kWh

8. Lier Everk 32,39 øre per kWh

9. Askøy Energi Kraftsalg 32,40 øre per kWh

10. Fitjar Kraftlag 32,41 øre per kWh

Prisene er hentet fra Konkurransetilsynet 6. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere