RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømprisene på vei ned

Strømprisene faller for første gang siden midten av oktober. Flere leverandører tviholder likevel på høye priser.

Tall fra Konkurransetilsynet viser at strømprisen blant leverandørene trekker nedover. Snittprisen blant de landsdekkende leverandørene ligger nå på 52,6 øre per kilowattime.

Forrige uke lå prisen marginalt høyere, med 52,7 øre som snittpris.

Mange strømleverandører melder om lavere priser fra midten av desember, men flere velger å holde strømprisene høye. Enkelte varsler sogar prisoppgang.

Blant annet Forbrukerkraft og Stryn Energi setter sine priser opp, til tross for nedgang på den fellesnordiske kraftbørsen Nord Pool.

Leverandørene forklarer prisbevegelsene med at forventningene i markedet fortsatt går på en høyere pris fram mot januar og ut over vinteren.

– Terminmarkedet viste før helga en sluttkurs på mellom 31 og 36 øre på kraftbørsen for perioden fra neste uke til begynnelsen av januar, sier informasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund Strøm til NTB.

Han sier at markedet i øyeblikket er litt nervøst, men at ingenting tyder på et raskt og markert prisfall. På den andre siden er det heller ingenting som tyder på at vi denne vinteren vil få oppleve slike pristopper vi fikk i fjor vinter, sier Stamgård.

Strømmen er veldig dyr akkurat nå, men foreløpig har ingen av strømleverandørene brutt 60-øregrensen. Stamgård tror heller ikke at vi får oppleve priser over 70 øre i vinter, slik det nå ser ut i langtidsmarkedet.

– Det som gjør at prisnivået er høyt, er at vi har en vannstand i kraftmagasinene som ligger lavere enn normalt. Per i dag er det et snølager i fjellet som ligge på bare 70 prosent av normalen. På den andre siden har en mild og enkelte steder nedbørsrik november gjort at prisstigningen har stoppet, til glede for alle som bruker strøm, sier Stamgård.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere