RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømsjefer får luksusreise til millioner

Sist oppdatert:
170 strømsjefer vil neppe lide noen nød når de samles til sin årlige konferanse. Til sammen brukes det 1,9 millioner kroner på å fly kraftpampene med eget charterfly til førsteklasses hotell på Malta.

Samlet punger strømselskapene ut 1,9 millioner kroner på konferansen som skal avholdes på et førsteklasses hotell på Malta.

Konferansen som kun varer halvannen dag, vil koste 11.280 kroner per snute, skriver VG.

Det er lederne for kraftselskaper som tilknyttet Energibedriftenes landsforening (EBL) som får nyte godt av luksusreisen.

Direktør i Huseiernes Landsforbund Petter Batta synes kraftselskapene sender ut «ekle signaler» til folk som vil slite med strømregningene i vinter.

- Det er forkastelig å sende ut et sånt signal om at noen skummer fløten av at andre må betale mer for strømmen enn noen gang, sier Batta til VG.

Et eget fly er chartret mellom Oslo og Malta tur/retur. På Malta vil konferansedeltagerne sette kursen mot det førsteklasses San Gorg Hotel, som ligger i vakre omgivelser på San Tulien like utenfor hovedstaden Valetta.

Adm. direktør i EBL Steinar Bysveen innrømmer at prisen er vel stiv. Han skjønner også at noen kan synes det virker råflott.

- Men vi har regnet på at prisen blir nesten like høy dersom vil skulle holdt konferansen her i landet. Dessuten er det ikke så lett å stikke av for deltagere når vi er på Malta, sier Bysveen til avisen.

Torsdag la Forbrukerrådet fram en undersøkelse som viser at kraftbransjen er den bransjen nordmenn fester minst tillit til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere