RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supermaktenes bh-krig

Sist oppdatert:
Kina raser mot USA etter at det denne uken ble innført kvotebegrensing på kinesiske bh-er og andre tekstilvarer.

Nå har myndighetene kansellert en reise for to offisielle delegasjoner som skulle til USA for å kjøpe landbruksprodukter.

"Den kinesiske staten uttrykker sin største beklagelse og sterke motstand. Denne avgjørelsen går imot WTO-prinsippene om frihandel, åpenhet og ikke- diskriminering," heter det i en melding fra det kinesiske handelsdepartementet, ifølge avisen Financial Times (FT).

Regjeringen i Beijing anklager Washington for å bryte WTOs prinsipper om frihandel, åpenhet og ikke-diskriminering. Regjeringen sier den vil anke avgjørelsen inn for WTO.

USA kunngjorde tirsdag at landet ville legge restriksjoner på import av enkelte tekstiler fra Kina, etter at den kinesiske importen har steget sterkt. Med mindre Kina innfører egne eksportbegrensninger vil USA innføre kvoter som tillater kun 7,5 prosent vekst det neste året på de produktene det gjelder.

Ifølge BBC har kinesiske tjenestemenn allerede avlyst en reise til USA der de skulle ha hatt samtaler med eksportører av soyabønner.

I USA argumenteres det at kineserne har mye av skylda for det store underskuddet på USAs handelsbalanse. Amerikansk tekstilindustri hevder å ha mistet 316.000 arbeidsplasser bare de siste to årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere