RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV dropper sekstimersdag

Sist oppdatert:
SVs Øystein Djupedal sier partiet ikke har ambisjoner om å innføre sekstimersdagen i kommende stortingsperiode.

- Vi har ikke hatt ambisjoner om å innføre noen sekstimersdag i kommende stortingsperiode, presiserer partiet onsdag kveld, etter at Øystein Djupedal tidligere på dagen ble sitert på at de helt var gått bort fra kravet.

- Det vi har ambisjoner om, er at vi ønsker prøveprosjekt med sekstimersdag særlig i tunge belastende yrker i offentlig sektor, der det er mulig å tenke seg at vi kan få en gevinst med lavere sykefravær slik at folk holder lenger. Det betyr at dette er vår målsetting, og dette ønsker vi å gjøre i samarbeid med partene i arbeidslivet, sier SVs Øystein Djupedal til NTB.

Uttalelsen kommer på en NHO-konferanse onsdag, hvor Djupedal debatterte med næringsminister Børge Brende.

- Sekstimersdagen har aldri stått i vårt program, og det vet du, sa Djupedal til Brende, melder NTB ifølge flere nettaviser.

I SVs program, som ble vedtatt i april, står følgende:

«SV vil ha en arbeidstidsreform. En slik reform må gjennomføres av partene i arbeidslivet i samarbeid med det offentlige. Målet er å gi den enkelte mer fritid, skape rom for flere i arbeidslivet og gjøre det mulig for flere arbeidstakere å stå i jobb fram til pensjonsalder. SV vil derfor arbeide for en arbeidstidsreform for kortere arbeidsdag med full lønnskompensasjon. En slik reform skal gjennomføres skrittvis, og målet er 6 timers arbeidsdag. SV vil også foreslå forsøk med 6-timersdagen i offentlig sektor.»

Sekstimersdagen er en het potet for det rødgrønne regjeringsalternativet. Både i SV og i deler av LO har kravet støtte, i alle fall som et langsiktig mål, men Jens Stoltenberg har gjort sitt beste for å avfeie sekstimersdagen som uaktuell.

Brende mente i dagens debatt at selv prøveprosjekter med kortere arbeidstid er skadelig og noe norske bedrifter absolutt ikke trenger i en situasjon med tøff internasjonal konkurranse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere