RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA)

Svakeste dollar noensinne

Sist oppdatert:
Dollaren ble lille julaften omsatt på det laveste nivå mot euro noensinne.

I etterkant av amerikanske myndigheters presentasjon av nye økonomiske nøkkeltall, falt dollaren torsdag til sitt laveste nivå noensinne. Dollaren ble omsatt for 1,348 mot euro. Den tidligere lavnoteringen lød på 1,347, og ble satt tirsdag 7. desember.

Dollarfallet kommer i kjølvannet av nye amerikanske makrotall som ble presentert i dag. Ifølge det amerikanske handelsdepartementet steg det private forbruket med 0,2 prosent i november, noe lavere enn det som var ventet på forhånd. I oktober steg det private forbruket med 0,8 prosent.

Parallelt med forbrukstallene, rapporterte amerikanske myndigheter også om en relativt svak inntektsvekst i november. Husholdningenes inntekter steg med 0,3 prosent, noe bedre enn de 0,2 prosentene som var ventet. Likevel var dette tallet også langt svakere enn i oktober, da inntektene steg med 0,6 prosent.

Antall arbeidsledige steg også noe. Det ble i forrige uke rapportet 333.000 nye arbeidssøkende i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere