RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt resultat for Statkraft

Billigere strøm og lavere produksjonen førte til et dårlig resultat for Statkraft i 1.kvartal i år.

Statkraft konsern hadde i 1. kvartal et resultat før skatt på 2.290 millioner kroner før skatt og 1.552 millioner kroner etter skatt. Det er en nedgang på henholdsvis 377 og 148 millioner fra samme tid i fjor.

- Til tross for resultatnedgangen i forhold til fjoråret er vi tilfreds med resultatet i første kvartal, sier konsernsjef Bård Mikkelsen.

Nedgangen må ses i sammenheng med de skyhøye kraftprisene vi hadde i fjor. Da var den gjennomsnittlige spotprisen 39,9 øre/kWh, mot 24,7 øre/kWh i år.

- Tatt i betraktning at spotprisen hittil i år har vært 40 prosent lavere enn i første kvartal i fjor, er resultatet godt, og flere av selskapene i konsernet har også bedre resultat hittil i år, sier Mikkelsen

Statkraft produserte 9,9 TWh i første kvartal i år, det er 2 TWh mindre enn på samme periode i fjor. Sammen med den lave prisen, gjorde dette at omsetningen i konsernet falt med 879 millioner kroner.

Regjeringen går ikke inn for å tilføre selskapet mer kapital, slik styret har søkt om. De legger i tillegg opp til et utbyttenivå på minimum 75 prosent av konsernets årsresultat.

Utsiktene fremover

Med en normal markedsutvikling resten av året, venter Statkraft å få et resultat som er noe høyere enn i 2003, men det er stor usikkerhet knyttet til dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere