RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt resultat i P4

Sist oppdatert:
I forhold til samme kvartal i fjor, har P4s resultat etter skatt sunket med nesten 7 millioner kroner i tredje kvartal i år.

P4 Radio Hele Norge fikk et resultat på 3,8 millioner kroner før skatt i tredje kvartal 2003, mot et resultat 9,2 millioner kroner i tilsvarende periode i 2002, ifølge tall selskapet la frem fredag.

Driftsresultatet ble 4,1 millioner kroner, mot 9,5 i fjor. Driftsinntektene utgjorde 54,3 millioner kroner i perioden, og hadde gått marginalt opp fra 53,7 millioner forrige år.

Må møte tøffere konkurranse

P4 opplyser at det har iverksatt et effektiviseringsarbeid for å kutte kostnadene med minst ti millioner kroner i 2004. På denne måten håper selskapet å stå i mot tøffere konkurranse etter nyttår.

"Dette skal skje gjennom at man ved en mer effektiv ressursdisponering får mer programproduksjon ut av hver krone, og at man sparer inn ressurser gjennom å unngå erstatning av personell og reduserer kostnader knyttet til eksterne leverandører", står det i rapporten.

Avtalen med Norsk Telegrambyrå avvikles fra nyttår, i tråd med målet om å spare ressurser, og dette vil gi en betydelig innsparing. Resultatet av høstens vederlagsforhandlinger med Gramo og Tono vil også gi lavere kostnader, mener P4.

Holder på oppslutningen

Markedsandel på 29 prosent holdt seg i tredje kvartal, mens gjennomsnittlig daglig lyttetid steg med seks minutter til 174 minutter.

I tredje kvartal hadde P4 gjennomsnittlig 26 prosent daglig oppslutning på hverdager, og dette er på samme nivå som i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere