RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveaas fikk 40 mill. i forlik

Sist oppdatert:
Investor Christen Sveaas fikk 40 millioner kroner fra Hongkong-kvinnen Lily Chiang etter et rettsforlik på Bermuda i fjor.

Opprinnelig krevde Sveaas 75 til 165 millioner kroner fra profilerte Chiang, samt 30 millioner kroner for å dekke advokatutgiftene sine. Siden striden startet for fem år siden, har Kistefos Investment brukt 35 millioner kroner på advokater.

Saken ble løst gjennom et forlik, der utfallet var hemmelig. Men i det ferske regnskapet for Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos Investment, kommer det frem at de mottok 39,6 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Sveaas og Chiang har kranglet om driften av Hongkong-selskapet New Times Group helt siden Chiang ble hovedaksjonær. Den norske investoren mener Hong-kong-kvinnen har drevet selskapet på en måte som var i strid med aksjonærenes interesser.

Sveaas har til tross for problemene valgt å beholde aksjeposten på 14,4 prosent i New Times Group.

Selv om feiden mellom Chiang og Sveaas er avsluttet, fortsetter bråket rundt New Times Group. Ledelsen har den siste tiden nektet å gjøre opp revisorregningen til Ernst & Young, og har heller ikke levert godkjent årsregnskap for 2004. Dermed ble selskapet sist uke suspendert fra Hongkong-børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere