RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Sveaas haltet til Orkla-møte

Sist oppdatert:
En haltende Christen Sveaas (bildet) kom brun og blid til Orkla-møtet der tidligere konsernsjef Jens P. Heyerdahls skjebne skal besegles.

Christen Sveaas står utvilsomt for de mest spektakulære entréer når han deltar i Orklas styremøter. Syklende med kledelig sykkelhjelm er han allerede avbildet i en rekke aviser.

Mandag kom Sveaas haltende i olabukser med en diger plastanordning rundt venstre kne. I vinter gikk det nemlig alvorlig galt i skibakken.

De mange fremmøtte journalistene var likevel mest opptatt av å få Sveaas til å si noe om hva som skulle skje på dagens styremøte. Det ville han ikke si så mye om. Men da han ble spurt om han hadde inntrykk av at noen ville ha ham ut av Orkla-styret, svarte han:

- Jeg leser jo avisene, så det har ikke gått meg helt hus forbi.

Hemmelighetsfulle

Heller ikke styremedlemmene Johan Fr. Odfjell eller Kjell Almskog ville si noe om dagens agenda.

- Hva vi skal diskutere, vil jeg ikke snakke med pressen om, sa Almskog.

Maktkamp

Det er ingen hemmelighet at det pågår en dramatisk maktkamp i Orkla. Aksjonærene Christen Sveaas og Stein Erik Hagen står steilt mot Orklas ledelse, samt syvende far i huset – Jens P. Heyerdahl. Heyerdahl gikk av som konsernsjef for over to år siden, men regnes fortsatt som en betydelig maktfaktor i Orkla-systemet. Striden står blant annet om hvorvidt konsernet skal splittes opp og selges stykkevis og delt.

Heyerdahl har siden han gikk av, fungert som en slags konsulent i Orkla. Han har eget kontor i Orklas hovedkontor på Skøyen. Ifølge Dagens Næringsliv er det sannsynlig at styret vil kreve at Heyerdahl kastes ut av sitt kontor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere