RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveaas strammer grepet i Ementor

Christen Sveaas strammer grepet i Ementor og sitter samlet på 83,6 millioner aksjer tilsvarende 21,9 prosent.

Christen Sveaas eier selv eller via Kistefos 83,6 millioner aksjer i Ementor etter ulike transaksjoner. Det tilsvarer 21,9 prosent av selskapet, opplyses det i en melding.

Topnordic
Ementor var det store teknologislagskipet på Oslo Børs på slutten av 1990-tallet, da under navnet Merkantildata. Men de siste fem årene har vært tøffe, og selskapet var nesten konkurs.

Sjekk utviklingen i Ementor-kursen her.

Christen Sveaas og hans folk har imidlertid klart å snu trenden og ved fremleggelsen av resultatet for fjerde kvartal i fjor offentliggjorde Ementor at det fusjoner med danske Topnordic.

Bytteforholdet ble satt til 50/50, med en verdsettelse på 814 millioner kroner på hver av selskapene.

Konsernsjef Jo Lunder i Ementor blir det sammenslåtte selskapets sjef, mens konsernsjef Claus Hougesen i Topnordic blir visekonsernsjef.

6,5 milliarder i omsetning
Topnordics hovedaksjonær Ib Kunøe blir styreformann, og får gjennom selskapet Consolidated Holdings 32 prosent av aksjene i det sammenslåtte selskapet.

Det fusjonerte selskapet hadde en pro forma-omsetning for 2005 på over 6,5 milliarder kroner i 2005, og transaksjonen ventes å skape salgssynergier, stordriftsfordeler og kostnadsreduksjoner.

Selskapet vil være markedsleder i Norge og Danmark og være nummer to i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere