RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveaas topper taperlisten

Øvrevoll 24.08.2003
Øvrevoll 24.08.2003 Foto: Linn Marie Hammernes (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det siste året har vært særdeles tungt for enkelte av landets velbeslåtte. Christen Sveaas formue er redusert med 2,5 milliarder kroner. Også Røkke må tåle store tap. Sjekk de som har tapt mest penger her.

Mens skipsreder John Fredriksen har sett formuen øke med 6 milliarder kroner, har mange måtte tåle store tap.

En kraftig børsoppgang siden mars til tross har formuen til investoren Christen Sveaas blitt redusert med 2,5 milliarder kroner. Siden toppen i 2000 har eks-milliardærens pengebinge blitt redusert med hele 84 prosent.

Sveaas topper på bunn

Sveaas topper da også taperlisten i Kapitals oversikt over landets rikeste. I fjor målte Kapital formuen til investoren til 3,3 milliarder kroner, nå anslås den altså redusert til 800 millioner kroner.

Kjell Inge Røkke sorterer også høyt når Kapital rangerer de som har tapt mest penger gjennom det siste året. Samlet er formuen redusert med 900 millioner kroner, til 1,6 milliarder. Kursoppgang i Aker Kværner-aksjen har ikke vært nok til å bøte på et betydelig tap for Molde-milliardæren.

Det er tidligere kjent at Røkke ønsker å selge unna eiendeler som luksusyachten Reverie og sitt private jetfly for å bøte på gjeldsproblemene. Så sent som onsdag kveld kom det beskjed fra Orkla om at de ville inndrive gjeld fra Røkke personlig, dersom et lån på 600 millioner kroner fra Norway Seafoods ikke ble innbetalt innen fristen.

Ut av listen

Patriarken i Rieber-familien, Bjarne Rieber, følger som nummer to på taper listen. Formuen er redusert med i overkant av 1 milliard kroner, men dette skyldes at Kapital har splittet opp familiens samlede pengemengde og fordelt den på barna.

For enkelte har det gått så ille at de rett og slett ikke kvalifiserer til å stå oppført i listen lenger. Einar Nagell-Erichsen har forsvunnet ut etter at milliardærstatusen har blitt radert ut i et voldsomt tempo de siste to årene. Investeringsselskapet hans, Meridian, har en negativ egenkapital på 170 millioner kroner, og en gjeld på 570 millioner.

Ute av listen er også navn som Ola Mæle, Øystein Tvenge og Gunn Aarøe Uppstrøm.

Navn

Redusert formue i millioner kroner

Christen Sveaas

2.500

Bjarne Rieber

1.055

Kjell Inge Røkke

900

Jacob Stolt-Nielsen

850

Stein Erik Hagen

400

Asmund Haare

300

Jan Eilif Rivelsrud

300

Carl Otto Løvenskiold

250

Erik Must

250

Tarald Glastad

250

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere