RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Christian Steffensen/TV 2 Nettavisen)

Sveaas tror på Orkla-utkastelse

Investor Christen Sveaas tror Orklas bedriftsforsamling vil følge valgkomitéens innstilling. Sveaas ser for seg at han kastes ut av styret mandag.

Mandag ettermiddag samles bedriftsforsamlingen i Orkla for å velge nytt styre. Flertallet i valgkomitéen, bestående av blant annet Storebrand-sjef Idar Kreutzer og formann Harald Arnkværn, vil erstatte Sveaas med Stein Erik Hagen.

- Jeg antar at flertallet i valgkomitéen har sondert at de har flertall også blant bedriftsforsamlingens medlemmer, sa Sveaas til Aftenposten under åpningen av utstillingen "KROPP. Fra Munch til Melgaard" på Kistefos-museet på Jevnaker søndag.

Sveaas tror det ligger i kortene at han ikke får fortsette. Han viser til at det er bedriftsforsamlingen som må ta valget.

Ettersomt Stein Erik Hagen er den største private aksjonæren i Orkla, anser Sveaas det som en selvfølge at han velges inn i styret. Men det er ikke sikkert at Hagen skal erstatte Sveaas, påpeker investoren.

Hagen, var også til stede på kunståpningen søndag, og ville ikke si så om dagens styrevalg. Den tidligere Rimi-kongen mener avgjørelsen ligger hos bedriftsforsamlingen. Storebrand-sjef Idar Kreutzer ville på sin side ikke si noe som helst om Orkla.

Det striden står om mandag ettermiddag, er hvorvidt Hagen skal få styre plassen til Sveaas eller tidligere Kværner-sjef Kjell Almskog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere