RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveaas ute av Orkla

En epoke preget av maktkamper og ekstrem turbulens i Orkla er trolig over etter at investoren Christen Sveaas har brukt sommeren til å selge seg helt ut av selskapet.

Helt siden Sveaas - mot sin vilje - ble kastet ut av Orkla-styret i slutten av mai, har det ligget i kortene at investoren ville kvitte seg med siste rest av aksjeposten i selskapet, skriver Aftenposten.

Salget av aksjeposten på 1.339.000 aksjer, tilsvarende 0,6 prosent av Orkla, ble gjennomført i begynnelsen av juli. Aksjekursen var da på rundt 175 kroner per. aksje, noe som medfører at Sveaas kunne innkassere rundt 235 millioner kroner.

På det meste hadde Sveaas Orkla-aksjer for over 3 milliarder kroner, tilsvarende 9 prosent av selskapet. Men mesteparten av aksjene var kjøpt for lånte penger. Da kursene falt presset bankene Sveaas til å selge nesten hele aksjeposten I Orkla.

Aftenposten har tidligere regnet ut at Sveaas har tapt minst 500 millioner kroner på Orkla-eventyret, noe som Sveaas har gitt uttrykk for at det ikke var verdt.

I går ønsket ikke Åge Korsvold, som er sjef i Sveaas-selskapet Kistefos å kommentere salget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere