RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk krisepakke klar

Foto: AFP PHOTO
Sist oppdatert:
Finansministeren har gravd dypt i lommene for å redde de svenske bankene.

Mandag lanserer den svenske finansministeren Anders Borg en redningspakke til kriserammende svenske banker. Pakken er på 1.500 milliarder svenske kroner, tilsvarende rundt 1.300 milliarder norske kroner, skriver det svenske nettstedet Di.se.

NA24 - din næringslivsavis

- Når vi vurderer situasjonen i Sverige er det viktig å understreke at vi iverksette tiltak, men vi blåser ikke faren over, sier Borg.

Hensikten med pakken er å sikre de svenske bankenes langsiktig finansiering, og det er frivillig hvem som vil være med i denne pakken. Det blir en avgift for de som er med. Bonusreduksjon for banksjefer er også er virkemiddel som kommer med pengene, men utbytte på ordinært vis blir ikke rammet av betingelsene.

Minsiteren regner med at de fleste banker blir med på pakken, og sier de svenske bankene er i en akutt likviditetssituasjon.

Utenom disse lange lånene skal den svenske regjeringen etablere stabiliseringsfond som skal brukes hvis banker får ytterligere problemer. 15 milliarder svenske kroner er planlagt brukt i første omgang, ifølge svenske nettsteder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere